Tuto otázku položili mně a Zuzaně Stolarské, spoluautorce publikace, v posledních týdnech nesčetněkrát. Podělím se tak o svou zkušenost, abych inspiroval jiné, kteří píší zatím jen do šuplíku.

V roce 2014 – po tom, co se objevila ČSN 01 6910, která nebyla veřejností a odborníky přijata s nekončícím nadšením – mě napadlo napsat publikaci o tom, co je v normě špatně, v čem se vrací o 21 let nazpět a jak vypadá správná úprava písemností v 21. století. Zvedl jsem telefon a domluvil si schůzku s Ing. Zdenkou Vostrovskou z nakladatelství 1. VOX, a. s. Té se nápad zalíbil, a tak nabídla smlouvu.

obálka knihyPrvních 60 stran jsem napsal za 1 víkend (poháněn nadšením ze svého prvního díla), dalších 60 stran jsem psal 6 měsíců (poháněn pocitem, že času je dost). Publikace posléze prošla obsahovou korekturou, jazykovou korekturou, připomínkami, druhou jazykovou korekturou, aby mohla být se vším leskem předána do tiskárny. Přesto se v publikaci čítající 303 stran jedna hrubka objevila :)

V úterý 01.12.2015 proběhl křest knihy, kterého se jako kmotr zhostil báječný pan Ladislav Špaček. Slova, která pronesl nad knihou před desítkami hostů, nechala jen velmi málo koutků očí suchých. Mrkněte na video:

video špaček

Pokud se Vám odkaz neotvírá, klikněte na www.JakNaDopisy.cz a video spusťte ručně.

Přeji všem, kteří píší zatím jen do šuplíku (do složky v počítači), aby našli odvahu podělit se o své dílo.

 

Radim Martynek ZE ŽIVOTA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *