V pondělí 02.05.2022 odešel MUDr. Radim Uzel, CSc., který bavil tisíce lidí tady a který teď bude bavit miliony duší tam nahoře.

O jeho neutuchajícím smyslu pro humor svědčí fakt, že si týden před svým skonem zavolal Jana Hradila, biskupa církve husitské, a nařídil mu, aby na pohřbu řekl pár vtipů, aby rozesmál přítomné.

Už ani nevím, kdy jsme se potkali poprvé (snad 2010), ale vím, že to bylo v kavárně Slavia naproti Národnímu divadlu. Přál jsem si, aby přednášel mým klientům, protože jeho one-man-show Novinky v lidské sexualitě na přelomu 3. tisíciletí aneb sexuální harašení na pracovišti způsobovala bolesti bránice 😀 Lidé řvali smíchy a Radim Uzel si to uměl užít.

Když jsem se ho v kavárně, v níž sedávali Karel a Josef Čapkovi, Arnošt Lustig, teoretici umění Karel Teige a Václav Černý, básníci Vítězslav Nezval a Jaroslav Seifert, malíři Jan Zrzavý a Václav Špála, zeptal, jaké téma přednáší nejraději, odpověděl:

„Zrovna dneska mám 3hodinovou přednášku na téma ORÁLNÍ SEX!“

Vyděsil jsem se a šeptem se zeptal:

„Tři hodiny? To se dá mluvit o orálním sexu tak dlouho?“

Zeptat se byla obrovská chyba 😀 Radim Uzel se svou energičností a zvučným hlasem začal v narvané kavárně nahlas vyprávět o orálním sexu. Lidé kolem se bavili, personál tak tak zvládal balanc, když se chichotal… jen cizinci nechápali, kdo to sedí u našeho stolku.

Radim je kmotrem mého prvního románu (On) a konzultantem mi byl i při psaní druhého románu (Ona). Když mi v roce 2019 křtil – coby soudní znalec v oboru sexuologie – první román, pronesl nádherná slova:

„Neexistuje prasárna, kterou bych já v životě neměl na psacím stole. K posouzení. Není mnoho věcí, které by mě mohly překvapit… Ale v téhle knize je několik věcí, které jsem se od Vás, pane Martynku, dozvěděl. Po padesáti letech se mi ještě otevřely obzory…“

V roce 2014 jsme se potkali v Dobrém ránu České televize a při posledním našem setkání zase vyřkl přání, že na jeho pohřbu se musí všichni smát! Byl to prostě šoumen!

S obdivem Radim M.

Radim Martynek ZE ŽIVOTA