Chcete-li pobavit své přátele, přichystejte jim krátký test, kterým já roky bavím účastníky svých seminářů. Potřebovat budete čistý list papíru A4 a propisku pro každého.

Zadání:

  1. „Přátelé, položte list na šířku na stůl…“
  2. „Vemte propisku a nakreslete HORY.“ Počkejte, až dokreslí, ale nenechávejte příliš prostoru.
  3. „Teď nakreslete SLUNCE.“ Vyčkejte.
  4. „Teď DOMEČEK.“ Vyčkejte.
  5. „Nakonec nakreslete u domečku HADA.“ Vyčkejte.
  6. „A teď odložte propisky…“

Řešení:

  1. Hory znamenají ambice. Čím jsou strmější, tím ambicióznější člověk je. Placaté hory znamenají člověka bez větších ambicí.
  2. Slunce znamená vztah k životu. Pokud jste nakreslili jen kruh, jde o člověka, který neumí život prožívat. Pokud má slunce i paprsky, v člověku je již zakotveno umění rozdělit si čas na pracovní, společenský, osobní… a umí život prožívat.
  3. Pak jsou ještě dvě skupiny lidí, a to úředníci a studenti, kteří mají sluníčko pečlivě vykreslené (očička, nosánek, pusinku). Jde o lidi, kteří pracují nejvýše tři hodiny denně a zbytek času věnují radovánkám…
  4. Domeček vykresluje vztah k rodině. Holá budka (případně jednoduchý, nezajímavý, nevykreslený domeček) označuje člověka, který nemá vztah k rodinnému životu (pouto není příliš silné). Vykreslený domeček (okna, dveře) znamená člověka z úplné rodiny (či s pozitivním vztahem k rodinnému životu).
  5. Nemáte-li u domečku komín, pak to znamená, že máte doma elektrické vytápění.
  6. Máte-li na obrázku plot, jde o podvědomou ochranu před tchyní.
  7. Had věstí vztah k sexu. Čím delší had, tím větší sexuální apetit. Hada nehodnoťte v absolutní délce, ale vezměte ho poměrem k domečku. Častokrát mají účastníci hada 8x delšího, než je obvod domu.

Zajímavost: Na jednom semináři tajemník nakreslil malý domeček v rohu papíru, ale hada po celé úhlopříčce. Starosta mu obdivně říká: „Ta tvoje manželka… ta se má…“ Tajemník na to sebejistě: „Ta tvoje taky…“ :-)

A níže najdete obrázky z posledního semináře na severní Moravě… Holt, nepředřou se 😀

P. S. Nejde o psychologickou diagnostiku, ale zábavný test, který používají někteří psychologové.

Radim Martynek INSPIRACE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *