Některé ženy jsou obdivuhodnými bytostmi. Dokážou dosáhnout orgasmu drážděním kterékoliv části těla počínaje lechtáním plosky nohy až po dloubání v nose. Existují dokonce i psychické orgasmy vyvolané pouhými představami. Taková ženská třeba jenom letmo uvidí muže svých sexuálních snů a už je to tady…

Také tělesná aktivita je někdy startérem orgastického prožitku. O tom by mohly vypravovat některé špičkové sportovkyně, které před normální sexuální aktivitou dávají přednost usilovnému cvičení a překonávání všelijakých rekordů. To se ostatně týká i některých mužů, protože jeden známý se mi nedávno svěřil s tím, že chodí raději do posilovny než do nevěstince. Ten orgasmus s činkou ho přijde dokonce levněji než stejný požitek s prostitutkou.

woman licks sour cream with strawberry

Podobný zážitek pro někoho může představovat i jídlo. Také se při něm uvolňují mozkové endorfiny, které působí pocit rozkoše a blaženosti. Ostatně i to orgastické vyvrcholení není zase takovou kuriozitou, jak by se na první pohled zdálo. V USA se vyskytla občanka vážící 223 kg, která když se nacpe, tak dosáhne orgasmu. Samozřejmě by se mohla vyskytnout i u nás, myslím ale, že v USA má však taková osoba zaručenou větší slávu. Může o svém orgastickém tloustnutí třeba napsat knihu, kterou si koupí tisíce lidí. U nás mají větší publicitu zase knížky o hubnutí a všelijaké ty hladové redukční diety. Zatím se však žádná redukční dieta nehonosí možností dosažení orgasmu z hladu. A taky si nejsem jistý tím, zda snad ta obří Američanka na tom není snad ještě o něco lépe než ty vychrtlé modelky, které jsou nejen bez orgasmu, ale navíc ještě vypadají jako čerstvě propuštěné z koncentráku. Obezita je sice považována za vážnou nemoc, ale mentální anorexie je často smrtelná.  

MUDr. Radim Uzel, CSc., ze semináře Novinky v lidské sexualitě na přelomu 3. tisíciletí aneb sexuální harašení na pracovišti (publikováno v Nevšedníku)

Radim Martynek ODBORNÁ TÉMATA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *