V době Netlixu a mobilů je těžké zabavit děti, ale nám se to opět podařilo, aniž bychom u toho zdolávali skálu, a proto přináším inspiraci všem rodičům, kteří už nevědí, čím by nadchli své děti. Zároveň ocením, pokud nám do komentářů dáte vědět, jak naplňujete volný čas svých dětí Vy.

Vyhradili jsme si jedno odpoledne a dali dcerám (8, 13, 15 let) vědět, že budeme hrát o sladkosti, drobné peněžní odměny, ale také domácí práce. V první fázi jsme připravili znalostní test z filmů o Harrym Potterovi, několik testů logických a postřehových a nakonec dvě sportovní disciplíny.

Otázky v testu o Harrym Potterovi měly zpravidla tři varianty odpovědí (a, b, c). Než jsme dali hlasovat (správná odpověď byla za 1 bod), dali jsme holkám možnost odpověď napsat bez uvedení nápověd. Správnou odpověď jsme ohodnotili 3 body, nesprávnou jsme pokutovali 3 body, 0 body pak žádnou odpověď. Hned na to jsme nadhodili tři varianty odpovědí a holky mohly hlasovat. Nečekal jsem tak obrovský ohlas! Test ke stažení včetně hlasovacích písmenek máte zde.

Postřehové hry spočívaly kupříkladu v tom, že jsme holkám dávali obrázky se smajlíky a ony měly najít ten, který se odlišuje od ostatních. Časový interval může být například 5 sekund, nebo můžete ohodnotit všechny děti kromě posledního (tedy ty nejrychlejší). Všechny tyto hry najdete ke stažení zde. V úvodu souboru máte vyhodnocovací tabulku pro body včetně správných odpovědí.

Sportovní disciplíny byly dvě: hod ping-pongovým míčkem na kelímky a hod šipkou s kovovým hrotem na nafouknuté balónky. Dcery jsme informovali, že uvnitř kelímků/balónků jsou odměny, ale také domácí práce, že hrát mohou, ale nemusí. S nadšením se daly do hry, protože není dětem milejší zvuk, než když se hrst korunových mincí rozsype po podlaze po zásahu balónku šipkou.

Pro inspiraci přikládáme obsah jednotlivých balonků/kelímků: 5 dní bez domácích prací – 5 balení Alasky – 5 dolarů – Nutella – 15 balení Haribo – luxusní snídaně do postele – 66 Kč v korunových mincích – Magnum – 1 ks ovoce dle vlastního výběru – vyluxování bytu – vytření bytu – …

Žabičko, nenafukuj se je desková hra vytvořená mou úžasnou manželkou jen pro naši rodinu 😊 Skvělá, personalizovaná, zábavná hra s hláškami, které zlidověly a staly se součástí našeho rodinného slovníku.

Radim Martynek INSPIRACE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *