16.09.2021

V pondělí jsme potvrdili seznam svatebních hostí. V úterý si byla zkoušet několikery svatební šaty. Ve středu jsme se byli podívat na dům, který jsme chtěli koupit. Ve čtvrtek se vztah z její strany hodně ochladil. V pátek třináctého zrušila zásnuby, svatbu a odstěhovala se. Svět se mi zhroutil ze dne na den, protože odešla milovaná bytost a já ani v hloubi netušil, co se stalo. Sedm dnů mlčela a neuvedla jediný důvod svého odchodu. Osmý den mě zasypala hromadou nicneříkajících zpráv, z nichž jedna mezi ostatními vyčnívala: „Jsi tlusté prase!“

Při svých 183 cm mám opravdu 99 kg. Měl jsem. K 13.08.2021. Respektoval jsem její přání rozchodu, neb ctím pravidlo, že největším důkazem lásky je dát člověku vše, oč si řekne, i kdyby to, oč si řekl, byl rozchod. Ale trápilo mě, že vím, že moje nadváha není pravdivým důvodem rozchodu – že to je jen cosi zástupného. Opravdový důvod jsem se nakonec dozvěděl, ale ten není pro tento článek důležitý.

Není větší motivace než nenávist bývalé partnerky, kterou stále milujete. Začal jsem na sobě pracovat, abych sobě dokázal, že to dokážu. Vynechal jsem pečivo, přestal kupovat sladkosti, místo výtahu začal používat schody (oběma směry), na poštu vzdálenou 1,1 km začal chodit pěšky, ráno cvičil prkno a večer 7 minut na břišní svaly podle apky, ale především: první hodinu po probuzení jsem pil jen vodu a pak jsem si dal bílkoviny. Trávení bílkovin je nejpomalejší ze všech složek potravin a tělo na ně vydává energii, aniž byste dělali cokoli dalšího. Tělo si prostě hubne samo! A tuhle fintu mi nikdo nikdy neřekl.

Vývoj hmotnosti
13.08. – 99 kg
20.08. – 94 kg
27.08. – 90 kg
03.09. – 88 kg
10.09. – 85 kg
17.09. – 82 kg
24.09. – 79 kg
01.10. – 77 kg

Díky přístroji InBody vím, že mi během hubnutí nemizela svalovina, ale tuky (ty odporný tuky :-) Více informací o bílkovinách na odbornější úrovni najdete v článku někoho mnohem chytřejšího. Hlavně se těmi bílkovinami nepředávkovat!

Respektoval jsem přání své snoubenky, nechal ji odejít ze svého života, odpustil jí její nevyzrálost a banální důvod rozchodu a týden po něm jsem začal zase žít šťastným životem :-) Ano, chybí mi ❤️ protože to byl nejkrásnější vztah mého života, ale ten se nezastavil a pokračuje dál, ať chceme nebo ne (kolikrát šílenějším tempem :)

Nejsem truchlící člověk a nežádám soucit či lítost 😉 Článkem chci říci jediné: Je jedno, kdo Vám ublížil a jak. Klíčové je odpustit sobě – odpustit jemu – zvednout se a jít dál, protože i pád na hubu je pohybem kupředu.

Zároveň: Cokoli si dokážete představit, to dokážete uskutečnit… i kdyby tou představou bylo zhubnutí 14 kg během posledních 4 týdnů nebo 20 kg během 7 týdnů.

Radim Martynek, exsnoubenec

Starý vtip říká: „Chceš-li se zbavit 70 kilogramů odporného tuku, nech se rozvést.“
Díky bohu a lidské kreativitě, že existují i méně drastické metody…

Pokračování v II. díle na https://radim.martynek.cz/?p=953.

Radim Martynek ZE ŽIVOTA