Slyšeli jste o cykličnosti? Myslíte, že se vás to netýká? Vnímáte, že se vám mění nálady, vynechává paměť, dochází síla, energie, chybí empatie, bují kritičnost a celkově jste vyčerpaná a unavená? Muži, máte pocit, že se ve své ženě někdy nevyznáte? Poznejte svůj cyklus (cyklus své ženy) a čerpejte z jeho benefitů a zdrojů sílu.

Jak cykličnost funguje, napoví obrázek kuchyňského dřezu v různých fázích cyklu

Získejte zpět svou sílu a životní energii. Čerpejte ze silných stránek 4 fází:

Menstruační fáze

Začíná prvním dnem menstruace a trvá pět až sedm dnů. Je to fáze klidu, pasivní, introvertní, čas čerpání síly, pouštění věcí, co nefungují. Jsem moudrá a odpočívám, zaměřená na podstatu věcí, jsem skvělá na reflexi, dobré rady, vhledy do projektů, miluji být sama, pracovat pomalu a v klidu. V prvních dnech je dobré nedělat nic navíc, vše v omezeném měřítku a uvidíte sami, jak se celý cyklus naplní energií, dobrou náladou a dalšími bonusy.

Na co si dát pozor: Žena je unavená, nespolečenská. Je v pořádku si říci druhým lidem o pomoc, je v pořádku odpočívat.

Dynamická fáze

Trvá od osmého dne do třináctého dne cyklu. Vyznačuje se nástupem síly, logickou myslí. Žena je plná energie, plánování akcí, dětí i rodiny, chuti do sportovních výkonů. Vše zvládne za kratší čas než v jiné fázi. Je to fáze aktivní. Žena je výkonná, rychlá, efektivní, zaměřená na práci, zvládá složitá a náročná zadání, více úkolů najednou, miluje nové projekty, nové výzvy, akce i pohyb, myslí jí to logicky, racionálně, analyticky, mužsky.

Na co si dát pozor: Žena je netrpělivá, hodně „v hlavě“ (více přemýšlí, plánuje, organizuje a není „v srdci“), méně pečlivá, méně empatická, někdy tlačí na druhé nebo na výsledky.

Ovulační fáze

Následuje od čtrnáctého dne do dvacátého dne cyklu. V této fázi je žena skvěle komunikační, empatická zaměřená na lidi, krásná a trpělivá, pečující o sebe i o druhé, vyjednávající, společenská, víc upovídaná. Jde jí vyjednávání, networkingy, miluje být s lidmi, práci v týmu, cítí se pozitivně, láskyplně, pohodově, žensky. Je to fáze pasivní, společenská.

Na co si dát pozor: Žena je méně logická, méně akční, hůř se soustředí na práci, chce být víc s lidmi než u počítače.

Kreativní fáze

Probíhá od jednadvacátého dne do menstruace. V této fázi je žena kritická, intuitivní, víc uklízí, je nesmírně kreativní, má cit pro dokončování věcí, vidí a dotahuje detaily, snáze pozná, co nebude v projektu fungovat. Miluje tvořit, jde jí třídit (skříně, zbytečnosti), protože je rozhodná a s ničím se nepáře, myslí jí to systematicky, tvořivě, nekonvenčně. Je to opět aktivní fáze. Pozor na přepracování! Zapomíná PIN.

Na co si dát pozor: Může být protivná, unavená, někdy se cítí zahlcená úkoly a ví, že si bere věci příliš osobně.                                

Časování dnů bude sedět u 28denního menstruačního cyklu. Pokud jej má žena kratší, jsou jednotlivé fáze kratší, a opačně.

Věřím, že najdete-li chuť sledovat svůj cyklus nebo cyklus své ženy, budete nadšení. Stačí začít sledovat pár věcí a poznamenat si reakci každého dne. Za čas zjistíte, že se situace opakují, a v tu chvíli objevíte ty dary.

Veronika Jochmanová, lektorka semináře Cyklická žena

Veronika Jochmanová ZE ŽIVOTA

One Comment

  1. Některé ženy si svou cykličnost a s ní související zvýšenou citlivost neuvědomují. Moje partnerka je ale úžasná v tom, že když vycítí na sobě změny, tak mi řekne: „Od zítřka budu citlivější, tak si dávej pozor na slova…“ Ne že bych si obvykle na slova nedával pozor, ale rádi do sebe „šijeme“ tak, že se smíchy popadáme za břicho. V této fázi ale musím „šít“ opatrněji, abych se jí nevhodně zvoleným slovem nedotkl příliš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *