Ačkoli seminář etikety s Ladislavem Špačkem pořádáme pravidelně pouze v Praze a v Olomouci, rozhodli jsme se uspořádat jej projednou v Dobrušce. Byl to jediný způsob, jak dostat naše rodiny, děti, přátele a klienty v jeden den na jedno místo. Seminář začal v 9 h a skončil v 16 h. Po semináři se 200 účastníků odebralo domů a cca čtyřicítka našich nejbližších setrvala na následnou VIP párty. Ostatně nic jiného z pozvánky nevyplývalo, než že se bude konat párty a tombola.

Ani naši rodiče, ani naše děti, ani přátelé a klienti netušili… Jedli, pili, hodovali, povídali si… až náhle zazněl Mendelssohnův svatební pochod. Nikdo nechápal, všichni se rozhlíželi okolo, až vešla nevěsta ve svatebních šatech následovaná Ladislavem Špačkem s insignií na krku a matrikářkou s modrými deskami. Mnohým spadla čelist až na zem, někteří vytřeštili oči a většině zvlhly oči pod návalem slz štěstí (možná slz nevídaného překvapení).

O svatbě věděli: oddávající, matrikářka a svědci. Tři měsíce příprav v totálním utajení stály za to. Hostům jsme rozdali svatební noviny s naším příběhem, seznamem dárků v tombole, soutěží, …, a užívali si večer na plné obrátky.

S utajovanou svatbou souvisela i píseň na míru, o které nevěsta vůbec nevěděla :-)

Ladislav Špaček (oddávající) – Šárka Martynek – Radim Martynek – Jaruška Ježková (matrikářka)
Radim Martynek ZE ŽIVOTA

One Comment

  1. novomanželům přejeme vše nejlepší na společné cestě životem a samozřejmě mnoho nevšedních zážitků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *