Pamatujete si na článek Jak jsme „omylem“ frnkli do Londýna, ve kterém jsem vyprávěl, jak jsme dětem připravili překvapení v podobě utajovaného výletu do hlavního města Velké Británie?  Při cenách letenek, kdy víkend v Londýně vyjde levněji než víkend v Praze 😊 jsem se nechal znovu zlákat a rozhodl se prchnout tentokrát jen s manželkou, která do poslední chvíle netušila, kde druhý adventní víkend strávíme. Mimochodem: šlo o úprk do teplých krajů, protože v Londýně bylo kolem 13 °C, kdežto v ČR se teploty pohybovaly kolem nuly.

Pro inspiraci – vlevo ceny prosincových letů tam, napravo zpět

Pokud toužíte zhlédnout (a z letadla i shlédnout) vánoční Londýn, určitě Vám doporučím projít si vánoční trhy. My letěli z Prahy na Gatwick, ubytovali se kousek od letiště v Premier Inn a MHD cestovali každý den do centra a zpět. Pokud ale chcete strávit v Londýně více dnů, určitě se ubytujte v centru, protože cesta z letiště do města stojí 600 Kč za osobu (jedním směrem).

Pátek

  • 09:00   odlet z Prahy
  • 10:00   přílet na London Gatwick (časový posun: –1 h)
  • 11:00   ubytování a oběd
  • 13:00   odjezd do centra – procházky – Harrods (Harrods je jeden z nejluxusnějších a nejproslulejších obchodních domů na světě. Nachází se těsně pod Hyde Parkem v centru Londýna. Budova je postavena na ploše o velikosti 4,5 akru, skrývá v sobě 330 obchodů a více než jeden milion čtverečních stop nákupních ploch. O zákazníky se zde stará přes 5000 zaměstnanců. Wikipedie)
  • 19:00   návrat na hotel

Sobota

  • Vánoční trhy: Borough Market – Southbank Centre Winter Market – Trafalgar Square – Covent Garden Christmas Tree – Leicester Square – Hyde Park Winter Wonderland Ice Rink – King´s Cross
  • British Museum – vstupné: 0 £

Neděle

  • 09:00   přílet
  • 10:00   brunch s Davidem Šírem – jediným a jedinečným představitelem her Felixe Holzmana v EU i mimo EU 😊

Leden bývá v letectví druhý nejlevnější měsíc, proto – ačkoli už nenavštívíte vánoční trhy – neváhejte odletět za zábavou a poznáním a navštivte třeba Christmas at Kew, kde je otevřeno až do 07.01.2024 (nutná rezervace) Inspirací Vám může být i náš jarní cestopis z Londýna.

Pro inspiraci – vlevo ceny lednových letů tam, napravo zpět

Radim Martynek INSPIRACE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *