Když jsem 14. února vstal, nacházel jsem po celém bytě vzkazy: tu u kartáčku na zuby, tu na kávovaru, tu v lednici na mléce, tu na notebooku, … prostě na všech místech, na která po ránu chodím :-))

Nacházet po celém bytě (a dokonce i na volantu auta) žabičky bylo o to vtipnější, že já si na dnešek vzal volno, abych překvapil svou manželku čokoládami na míru s čokoládovým trůnem pro žabičku.
Fotka řekne více než 997 slov:

Co vše jsem na to potřeboval? Silikonovou formu na čokoládu z Temu – formu na písmenka z TemuMarcipánovou žabku s korunkouPravá hořká čokoláda 70% (0,5 kg)Cukrová srdíčka na zdobeníCake drip modrá, 120gJahodové plátky lyofilizované 35g.

Čokoládu jsem rozpustil ve vodní lázni, formičky vysypal cukrovou dekorací a zalil tekutou čokoládou, na zadní stranu nasázel jahodové plátky a dal do ledničky. V druhé vlně, jakmile jsem čokolády vyklopil a dal chladit, jsem použil modrý cake drip, což je tekuté cosi, čím se dá tvořit nápisy a obrazce přímo ve formičkách. A výsledek byl na světě.

Koupit čokoládu v sámošce je věc na 3 minuty, ale hrát si 2 hodiny s čokoládou bylo dokonalým relaxem a nádherným překvapením :-) Věřím, že celou sadu i know-how nyní využijí naše děti, aby připravily překvapení na nedělní zákusek.

Komu Vy uděláte při nejbližší příležitosti radost? :-)

Radim Martynek INSPIRACE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *